Deze studiekeuze tips maken je studiekeuze makkelijker

Zit jij op dit moment in je examenjaar van HAVO 5 of VWO 6 en heb je nog steeds geen idee wat je van plan bent om te gaan studeren nadat je geslaagd bent? Of ben je van plan om door te stromen van je mbo naar hbo? Een studie kiezen is een van de moeilijkste keuzes die mensen maken in hun leven. Je bepaalt immers een beetje wat je voor de rest van je leven gaat doen, dus het is natuurlijk erg belangrijk dat je een studie kiest die je ook echt leuk vindt. Maar hoe vindt je een studie die het beste bij je past? Wij geven jou een paar studiekeuze tips voor hbo zodat jij de beste keuze maakt.

1: kies iets wat dicht bij je interesses of hobby’s ligt

Het is eigenlijk heel simpel: je moet dingen doen in het leven die je daadwerkelijk leuk vindt. Maar hoe weet je zeker dat je iets zo leuk vindt, dat je er echt van overtuigd bent dat je het voor de rest van je leven gaat doen? Interesses en hobby’s kunnen veranderen, maar vaak is het wel zo dat je altijd iets in je leven had of hebt gedaan waar je erg gepassioneerd over was.

Ben je bijvoorbeeld een creatief persoon? Het is dan zeker een aanrader om naar opleidingen te kijken die ook echt creatieve doeleinden hebben of waar je jouw creativiteit kan uitdrukken, zoals kunst of misschien creative marketing. Ben je er niet helemaal uit? Doe dan een studiekeuzetest hbo op Hbostart.

2: WO of HBO?

Ben je een VWO 6 student en zit je te twijfelen of je naar de universiteit wil of een hogeschool? Vaak stromen de meeste mensen die VWO, atheneum of gymnasium hebben afgerond gelijk door naar een universiteit: een instituut die een grote nadruk legt op het doen van onderzoek.

 Natuurlijk zal je ook veel zaken onderzoeken bij een hbo opleiding, maar het verschil is wel dat er ook nog veel aandacht wordt besteed aan praktijk. Je zal bijvoorbeeld meer stages doen bij verschillende bedrijven, waardoor je ook veel praktische vaardigheden zal opdoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *