Een opleiding met baangarantie

Wanneer je een opleiding doet, dan wil je als eerste natuurlijk dat je die richting leuk vindt. Want je moet er wel een flink aantal jaren nog in werken. Dan wil je natuurlijk wel een richting wat je dan ook nog jaren kan vol houden. Of wanneer je je laat omscholen dat je dan ook wel een goede keuze hebt gemaakt wanneer je die stap gaat maken. En het is ook altijd fijn wanneer je gaat denken of de baan die je wilt uitoefenen je ook baangarantie gaat geven. Want uiteindelijk wil je wel gaan werken natuurlijk.

 

Een rij instructeur worden

Opleiding rijinstructeur, wat komt er allemaal bij kijken? Want je moet natuurlijk wel goed opgeleid worden tot een geschikte rij instructeur om andere mensen te leren rijden.

 

Zo heb je bepaalde eisen nodig om een rijinstructeur te worden. Denk hierbij aan een eigen geldig rijbewijs in categorie B. Ook heb je een Nederlands schooldiploma nodig van de voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs in de theoretische of de gemene leerweg of een gelijkwaardig niveau hieraan. Daarnaast ook een VOG verklaring. De Verklaring Omtrent Gedrag moet voldoen aan de punten, 11, 21, 22, 41, 53, 61, 63 en 84. Wanneer je jouw VOG bij de gemeente opvraagt zijn deze punten bij hen bekend. Hier hoef je zelf niet eerst onderzoek naar te doen. Deze punten moet je doorgeven wanneer je jouw VOG aanvraagt. 

 

Wanneer je niet aan bepaalde eisen voldoet, kan het voorkomen dat je een geschiktheidstoets moet doen. Bij deze toets wordt er gekeken of je alsnog voldoet aan bepaalde eisen om de opleiding rijinstructeur te mogen volgen om uiteindelijk in dit vak te werk te gaan. 

 

Verschillende soorten opleidingen

Je hebt natuurlijk verschillende mogelijkheden om je te laten opleiden tot een rij instructeur. Net als bij andere opleidingen heb je de klassikale opleiding. Hierbij kom je naar locatie toe en krijg je fysiek les en ontmoet je ook sneller mede studenten. Ook heb j ede spoedopleiding waarin je in 4 maanden tijd wordt opgeleid. Bij de spoedopleiding is de mate van huiswerk wel hoger en wordt er meer van je verwacht tijdens de thuisstudie. Ook kan je kiezen om een opleiding online te doen. Vooral in tijden als Corona is dit vaak een fijne opleiding om te kiezen. Vooral omdat fysieke lessen nu niet aan de orde zijn en alles al online is. En buiten deze verschillen kan je natuurlijk ook kijken naar een doordeweekse studie, avond studie of een weekend studie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *