Een schoongemaakt kantoor is belangrijk voor effectiviteit van je medewerkers

Het schoonhouden van kantoren is belangrijk voor de gezondheid en de effectiviteit van de werknemers. Het draagt bij aan een verhoogde concentratie, algemeen welnemen en verlaging van het ziekteverzuim, omdat het aantal schadelijke bacteriën verminderd wordt.

Rommel, stof en vuile ramen wekt bovendien vaak ergernis op en het leidt af van het werk. In een goedlopende organisatie kan iedereen naar alle tevredenheid de taken uitvoeren. Kantoren schoonmaken is één van de taken die op de werkvloer thuishoren.

Je kunt hierbij denken aan het stofvrij maken van de werkruimtes, dweilen van de vloeren, stofzuigen, het legen van de prullenbakken. Maar ook het schoonhouden van het sanitair valt hieronder.

Specialistische reiniging

Naast deze taken is er ook vaak sprake van specialistische reiniging. Wanneer de vloeren bijvoorbeeld van hout, linoleum, pvc of marmer zijn gemaakt dan is het verstandig om dit aan specialisten over te laten. Dit is vooral van belang voor de duurzaamheid van de vloer.

Hetzelfde verhaal gaat op wanneer de gevel grondig gereinigd dient te worden, dus wanneer er met hogedruk apparatuur gewerkt moet worden. 

Op sommige plekken in bedrijven zijn er ook plekken waar helemaal geen vervuiling aanwezig mag zijn. Dat zijn plekken waar onderzoek plaatsvindt of productontwikkeling. Dit worden cleanrooms genoemd.

Dit is verschillend van kantoren schoonmaken omdat de vervuiling hier niet zichtbaar is. Micro-organismen vallen met het blote oog niet waar te nemen. Dit werk vraagt om een zeer specialistische aanpak waarbij ook ander materiaal gebruikt wordt.

Glasbewassing

Een andere vorm van specialistisch reinigen is de glasbewassing. Op het gemiddelde kantoor is het zelf reinigen geen optie. Vaak hebben de ramen grote oppervlaktes en liggen ze zo hoog dat het zonder professionele apparatuur en vakkennis niet te reinigen valt.  

Niet schoonmaken is ook geen optie omdat anders het zonlicht er niet meer door heen kan schijnen en het kantoor een treurige aanblik krijgt in zijn algemeenheid. Het niet schoonmaken zorgt bovendien voor beschadiging aan het glas en tast het kozijn aan.

Een fris uiterlijk van je pand zorgt voor een beter gevoel bij de medewerkers en maakt op iedereen een goede indruk. Het is het visitekaartje van je bedrijf, dus dat moet er goed uitzien.

Daarnaast is schoonmaken duurzaam, in de branche wordt over het algemeen gewerkt met biologische afbreekbare middelen en staat de gezondheid van de medewerkers hoog in het vaandel. Het schoonmaakwerk laten uitbesteden is ook duurzaam, omdat je medewerkers weten dat ze in een schone omgeving terecht komen. Dit draagt bij aan plezier en productiviteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *