Hoe kunt u zorgen dat uw assertiviteit toeneemt?

Mijn vriendin zit al een tijd met zichzelf in de knoop en komt vaak bij mij om even stoom af te blazen of voor nieuwe adviezen. Ik werk zelf als psycholoog en kan haar wel tips geven, maar ben altijd tegen het feit om eigen vrienden en familie in behandeling te nemen. Dit simpelweg omdat er mogelijk dingen ter sprake komen die de relatie voor altijd kunnen veranderen. Dit wil ik uiteraard niet en vandaar mijn standpunt. Echter, ik wil natuurlijk wel altijd helpen door advies te geven en het verhaal aan te horen. Dit had ik al enkele keren bij deze vriendin gedaan en ik was tot de conclusie gekomen dat zij iets zou moeten gaan doen aan haar assertiviteit. Ik besloot dit de eerst volgende keer met haar te bespreken wanneer ik haar zag. Zodra ik dit deed zag ik eigenlijk een soort opluchting over haar gezicht gaan. Ze wilde zo graag meer van zichzelf laten horen, haar mening durven geven en zeggen waar het op stond, maar ze durfde simpelweg niet. Zij was het met mij eens dat dit een van de grootste oorzaken was van de problemen en frustratie waar zij in het leven tegenaan liep. Ze stond dus zeker open om iets aan haar assertiviteit te gaan doen en samen besloten we op het internet te kijken naar een geschikte training. Zo kwamen we op de website assertief.nl waar we direct zagen dat ze eendaagse cursussen aanboden. Ik dacht dat een eendaagse cursus om mee te beginnen al wel genoeg voor haar zou zijn, want hier zou ze al heel veel uit kunnen halen en zelf mee kunnen oefenen. Mijn vriendin was een slimme meid, dus daar maakte ik mij niet zoveel zorgen om. De website gaf veel informatie en legde uit dat deze assertiviteit training je zou leren om een duidelijke, aangename en constructieve gesprekspartner te worden, niet alleen op het werk maar ook thuis. Met deze training zou de assertiviteit naar een hoger niveau worden gebracht. Dit was precies wat zij nodig had en zij zag dit gelukkig ook zelf in!

Om jouw assertiviteit naar een hoger niveau te brengen zit je hier goed

We besloten dan ook goed de website te lezen en te onderzoeken wat de inhoud van de training precies was. We lazen al snel dat de cursus gewoon online te volgen was en dat er in kleine groepen gewerkt zou worden aan het vergroten van de assertiviteit. Deze site was al vier jaar uitgeroepen tot beste opleider van nederland, dus dit gaf hoop dat deze training goed was. We besloten haar in te schrijven voor deze eendaagse cursus, zodat ze altijd later nog een uitgebreidere cursus zou kunnen volgen wanneer dit nodig bleek te zijn.

Kleine groepen, snel resultaat

Mijn vriendin was heel erg blij met de training en wil deze site dan ook aan iedereen die het denkt nodig te hebben aanraden omdat:

  • De assertiviteit training was heel leerzaam en zorgde voor een snel resultaat
  • De assertiviteit training werd in kleine groepen gegeven waardoor je veel aandacht had
  • De docent was heel kundig en fijn om les van te krijgen

Mijn vriendin zou zeker nog eens een cursus via dit instituut doen en kan dit jullie zeker aanraden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *