Recruitment uitbesteden? Dit zijn de voordelen

Lang openstaande vacatures die maar niet vervuld raken is een kenmerk van deze tijd. Met een groot aanbod aan banen hebben werkzoekenden en latent werkzoekenden het voor het uitkiezen. Als bedrijf nieuw talent binnenhalen is daarom nog niet zo makkelijk. Het inzetten van een recruitmentbureau kan dan ook een goed alternatief zijn.  

Specialisme

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Wil je als bedrijf nieuw personeel aantrekken, dan zul je op de hoogte moeten zijn van de in’s en out’s op dit gebied. Op die manier kun je een zoektocht veel efficiënter aanpakken en is de kans op een goede match groter. Niet alle bedrijven beschikken over deze actuele kennis van de arbeidsmarkt. Een recruitmentbureau of carrière-organisatie zoals Pro-gress doet dat wel. Daarbij beschikken organisaties als deze over uitgebreide netwerken en recruiters die zich specialiseren in specifieke branches.

Tijdwinst

Wat je onder meer kunt winnen wanneer je samenwerkt met een recruitment organisatie is tijd. Doordat recruiters de actuele arbeidsmarkt kennen en zich bovendien specialiseren in een bepaalde branche, kunnen zij heel gericht te werk gaan. Als werkgever kun je op deze manier snel aan nieuw personeel komen. Door een recruitmentproces uit te besteden, blijft er op de HR-afdeling van je bedrijf tijd over die vast en zeker anders ingevuld kan worden. 

Flexibiliteit

Een samenwerking met een recruitmentorganisatie brengt verder een stukje flexibiliteit met zich mee. Wellicht ben je de ene keer op zoek naar een tijdelijke kracht en zoek je voor een andere vacature een vaste werknemer. Bij recruitment- en carrière-organisaties kun je als opdrachtgever vaak terecht voor detachering, uitzendkrachten en werving en selectie. Dit biedt je de mogelijkheid tot een flexibeler personeelsbestand. Daarbij kun je met een recruitmentorganisatie aan je zij efficiënt inspringen op de vraag. Deze vraag kan de ene keer groot zijn en de andere keer klein. Werk je met eigen recruiters, dan kunnen deze schommelingen lastig zijn. Want het ene moment kan één recruiter het werk doen, terwijl er het volgende moment recruiters te weinig zijn.

Juiste match

Een recruitmentbureau kan jouw als opdrachtgever flexibiliteit, tijdswinst en een stuk expertise bieden. Deze arbeidsmarktexpertise, gecombineerd met de netwerken van gespecialiseerde recruiters, leiden vaak tot de juiste kandidaat voor jouw uitstaande vacature. Daarbij is een klik met de recruitmentorganisatie eveneens belangrijk, helemaal bij een langere samenwerking. Kies je bijvoorbeeld voor een carrière-organisatie als Pro-gress dan kun je rekenen op aandacht voor jouw uitdagingen op personeelsgebied net als een stuk verdieping in jouw bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie eens op pro-gress.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *