Waarom Google translate niet altijd de beste oplossing is voor vertalingen

Even snel een Engelse tekst door Google translate gooien, zodat je deze kunt gebruiken voor werk of school. Je kent het vast wel. De vertaling klopt niet altijd helemaal, maar je kunt er in hoofdlijnen uit afleiden waar de oorspronkelijke tekst over moet gaan en dit is voldoende voor je schoolopdracht of werkzaamheden. In enkele gevallen maakt Google translate er echter een complete soep van en kun je beter opzoek gaan naar een vertaler Engels. Het kan soms dan ook verstandig zijn om je vertaling niet in handen te leggen van Google translate, maar hier een echte expert voor in te schakelen.  

Schakel een expert in

Wanneer je in hoofdlijnen moet weten waar een tekst over gaat voor bijvoorbeeld een schoolopdracht, is er niks mis met het gebruik van Google Translate en kan dit je zeker goed helpen. Echter is het soms belangrijk dat je vertaling erg nauwkeurig en correct gebeurt en in dit soort gevallen is het verstandig om op zoek te gaan naar iemand die de vertaling wel voor de volle 100% goed kan volbrengen. In dat soort gevallen is het verstandig om op zoek te gaan naar een vertaalbureau dat jouw teksten kwalitatief uitstekend vertaalt. 

Gewaarborgde kwaliteit

Wanneer het belangrijk is dat teksten of documenten uit een bepaald vakgebied kwalitatief goed vertaalt worden, dan kun je het best op zoek gaan naar een vertaalbureau. Zo weet je namelijk zeker dat je vertaling volledig klopt en ook de juiste toon en boodschap van het behouden. Je kunt eenvoudig berekenen hoeveel een vertaling voor jou gaat kosten aan de hand van een berekening op basis van de taal waaruit vertaalt wordt, wat voor type document vertaalt moet worden en hoeveel woorden het in totaal zijn. Zo krijg je meteen een goed beeld van de te verwachten kosten. Je kunt er tevens voor kiezen wat voor kwaliteitscontrole je wilt voor jouw type document, zo ben je er zeker van dat de vertaling volledig in orde is!de do

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *