Werk zoeken in Nederland? Zo pak je dat aan

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? Dan is het slim om jezelf te verdiepen in wat je wilt gaan doen. Waarschijnlijk weet je van jezelf al een beetje hoe en wat en welke richting je op wilt maar zelf binnen bepaalde richtingen zijn er tal van mogelijkheden. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je nou écht wilt. Daarnaast zijn er natuurlijk veel bedrijven met dezelfde vacatures maar vaak met verschillende voorwaarden. Daarom is het ook slim om met meerdere bedrijven in gesprek te gaan. Zorg ervoor dat je voor jezelf duidelijk hebt welke kant je op wilt en wat je belangrijk vindt binnen een bedrijf. In deze blog nemen we je mee in hoe je dat kan realiseren en hoe je in Nederland een baan krijgt die bij je past.

Profileer jezelf zoals je bent

Het is belangrijk om te laten zien wie je bent, wat je kan en hoe jij te werk gaat. Je kan vaak al vooraf globaal bepalen of jij matcht met een vacature. Of dit nou vacatures zijn in bijvoorbeeld marketing of juist bouw vacatures zijn. Weet je nou niet goed wat voor bedrijf bij jou past of lukt het niet om aan een baan te komen binnen de bouw? Bekijk dan een uitzendbureau bouw. Vaak kan je via een uitzendbureau makkelijker aan een baan komen aangezien zij al meerdere connecties hebben. Zorg er daarnaast altijd voor dat je laat zien wie je echt bent. Wanneer je dit niet doet zal je er op een gegeven moment achter komen dat het niet werkt of dat men andere dingen van je had verwacht.

Je sollicitatiegesprek

Wanneer je gereageerd hebt op een vacature die bij jou past, kan je uitgenodigd worden om op gesprek te komen. Bereid je voor op je sollicitatiegesprek. Neem pen en papier mee, zodat je tijdens het gesprek eventueel aantekeningen kunt maken. Daarnaast is het verstandig om je cv mee te nemen, deze wordt tijdens het gesprek vaak besproken. Zorg er daarom voor dat je precies weet wat er in je cv staat. Daarnaast is het slim om na te denken over je kleding. Je kledingkeuze hangt helemaal af van het soort bedrijf waarvoor je wilt werken. In een formeel bedrijf zou je sneller een pak moeten dragen, en in een informeel bedrijf zullen ze verrast zijn als je in een pak binnenkomt. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *