Zit jij op het goede carrièrepad?

Heb je het gevoel dat je vastzit op je werk? Sta je ‘s ochtends op met zware benen en een dito gemoed? Krijg je maar geen voldoening uit de dag en heb je het gevoel dat je niet het beste uit jezelf haalt? Dat kunnen allemaal tekenen zijn, dat je níet op het juiste carrièrepad zit. Ergens is iets misgegaan: de keuze van je vervolgopleiding, het wel of niet aannemen van die promotie, de keuze voor je werkgever… wanhoop echter niet! Er is iets aan te doen! In dit artikel geven we tips, hoe jij weer op het juiste carrièrepad kunt komen.

Realisatiemoment

Vroeg of laat komt ‘ie: het realisatiemoment. Als je de dingen voelt zoals in de inleiding beschreven, dan is het tijd om je achter de oren te krabben. Het is tijd om jezelf wat vragen te stellen. Met de antwoorden daarop ga je vervolgens aan de slag om jezelf weer in de goede richting te duwen. Kom je er met deze tips niet uit, dan is het zeker geen schande om de hulp van een loopbaancoach in te roepen. Woon je in het Noorden, zoek dan bijvoorbeeld geschikte loopbaancoaching in Friesland of Groningen. In de Randstad kun je beter kijken naar een coach in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of loopbaancoaching Den Haag. Hoe dan ook, liever voorkomen dan genezen, probeer het eerst zelf!

Wat wilde je vroeger worden?

Tussen ons zestiende en twintigste levensjaar worden we min of meer gedwongen om keuzes te maken voor de rest van ons leven. Heb jij jouw opleiding gekozen uit passie, of omdat je iets moest kiezen? Wellicht is het voor jou tijd om het roer om te gooien en volwassenenonderwijs te gaan volgen. De vraag “wat wilde je vroeger worden?” kan je helpen om je passie opnieuw te vinden.

Voor jezelf beginnen

Doe je wel waar je goed in bent en wat je leuk vindt? Is het antwoord ‘nee’: zie hierboven. Is het antwoord: ‘ja, maar…’ dan zit je wellicht niet op de juiste plek. Een switch naar een andere omgeving kan dan al wonderen doen. Dat kan een andere werkgever zijn, maar wellicht kom jij veel beter tot je recht als je voor jezelf werkt. Veel mensen komen helemaal tot bloei wanneer ze volgens hun eigen maatstaven en visie kunnen werken.

Meer mogelijkheden

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Wellicht is er voor jou ook niet maar één juist carrièrepad. Loopt het ene pad dood, of komt deze ergens uit waar je niet wilt zijn, kies dan een andere. En als het moet, weer een andere. Houd altijd in je achterhoofd, dat niemand je vastketent waar je nu zit. Jouw tijd is je grootste bezit en je kunt deze maar beter besteden aan iets waar je achterstaat en je prettig bij voelt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *